Til forsiden
Forskningsprojekt i behandling af DAMP/ADHD

   Vi har på ABC Center startet et forskningsprojekt til behandling af DAMP (Deficits in Attention Motor control and Perception). Baggrunden for at starte dette projekt er ønsket om at ville finde og kortlægge årsager, symptomer og mulige behandlingsmetode. Der er i befolkningen en opfattelse af, at personer med DAMP er hyperaktive. Dette er også et af kendetegnene for EN gruppe. Vi har i projektforløbet observeret en del andre gennemgående kendetegn.

Alkohol og Psykofarmaka virker modsat på en DAMP-person. Hvis en normal person drikker 3 øl, bliver vedkommende sløv, men gør DAMP-personen det samme, bliver denne klar og får ro i kroppen. Sukker har ligeledes den modsatte virkning på DAMP-symptomerne: Drikker vedkommende fx en sodavand, skal sukkeret brændes af med det samme, hvorimod en uden DAMP kan lagre dette i muskelvævet til senere brug.

En anden tydelig karakterforskel er, at følelsesregisteret varierer fra glad til ked, vild eller gal på under et sekund uden nogen forklarlig grund.

Vi tester og behandler personer, der har DAMP ved hjælp af rytmen i Cerebrospinalvæskens cirkulation, også kaldet Kranio-Sakral rytmen. Vi undersøger, hvilken form for DAMP der er tale om. Desuden kan jeg (Clauss Paaske) gå ind clairvoyant og se, hvor årsagen til DAMP sidder. Der er normalt tale om en blodåre i pandelapperne, der er klemt.  Ifølge de tests, vi har foretaget, er stedet hvor åren er klemt bestemmende for, hvilken form for DAMP der er tale om. Er åren klemt helt nede ud for øjet (1>) er der tale om hypo – rytmen er høj. Er åren derimod klemt helt oppe oven på panden (2> ), er der tale op hyper, og her er rytmen helt nede på 1 pr. min. (Normalen er 7 – 14).

Behandlingen er derfor meget forskellig fra person til person. Desuden er det vigtigt at understrege, at behandlingen ikke virker optimalt, hvis klienten er på medicin (fx Retalin). Klienten er først modtagelig for behandling 4 – 5 timer efter indtagelse af medicinen, og allerbedst er det, hvis klienten ikke tager medicin i ca. 3 uger.

Der anvendes primært Kranio-Sakral Terapi teknikker, og på nogle bruges specielle teknikker, som er udviklet i forbindelse med projektet. Vore resultater er meget positive, men kan variere fra person til person. Nogle får en mærkbar bedring efter 2 – 3 behandlinger med ca. en uge imellem og kan trappes ned efter 6 - 10 behandlinger til en behandling ca. hver 2. - 3. måned. For andre sker det langsommere. De har brug for 10 - 15 behandlinger med mulighed for tilbagefald ved pause på over 3 uger i behandlingen. Vi arbejder derfor videre med projektet for at blive så alsidige i behandlingen som muligt.
 
Vi har brug for flere klienter til udvikling af vores projekt, personer med problemer som hyperaktivitet, tilpasnings-, sociale- eller indlæringsproblemer.

Har du DAMP, eller kender du en, som har, og er du interesseret i at være med som klient, vil det glæde os, hvis du vil ringe på telefon 65 36 17 40. Bedst mellem kl.15-16. Vi har klinik i Nyborg på Fyn. Behandlingen er ganske ufarlig, men måske kan du forøge din livskvalitet.

Der er mange udgifter forbundet med at køre et sådan projekt, og vores primære målgruppe er børn med DAMP. Vi ønsker ikke, at forsøgspersonerne skal betale fuld pris for behandlingen, og derfor beder vi om økonomisk hjælp. Har du lyst til at støtte en god sag økonomisk, kan du indsætte et beløb på konto 3218-3218808077 mærket DAMP, eller sende en check til ABC Center  V/Clauss Paaske,   Regstrupvej 51,   5800 Nyborg.